Acasa | Stiri Ralcom | La initiativa SRATI, Romania a gazduit intalnirea membrilor CESMA

La initiativa SRATI, Romania a gazduit intalnirea membrilor CESMA

La initiativa SRATI, Romania a gazduit intalnirea membrilor CESMA


La initiativa si cu suportul Societatii Romane de Anestezie si Terapie Intensiva - SRATI, Romania a fost aleasa de catre UEMS (The European Union of Medical Specialists) sa gazduiasca in perioada 6-7 mai 2016, intalnirea membrilor CESMA (Council for European Specialists Medical Assessment).

CESMA este un organism consultativ al UEMS creat in anul 2007, cu scopul de a oferi recomandari si consiliere cu privire la organizarea examenelor europene pentru specialitatile medicale la nivel european. CESMA sustine armonizarea evaluarilor Consiliului European, ofera ghiduri pentru comitetele de evaluare privind desfasurarea evaluarilor, incurajeaza recunoasterea evaluarilor Consiliului European ca marca de calitate si ofera o alternativa la evaluarile nationale, acolo unde este necesar.

Ca un semnal deosebit al deschiderii Romaniei la standardizarea invatamantului medical de specialitate, in concordanta cu pozitiile si initiativele Presedintiei Romaniei in ceea ce priveste statutul personalului medical, intalnirea a fost deschisa la Palatul Cotroceni, de un dialog la cel mai inalt nivel la care au participat: o delegatie CESMA (condusa de Prof. Dr. Zeev Goldik, Presedintele CESMA si Presedintele Societatii Europene de Anestezie), Consilierul de Stat Prezidential Conf. Dr. Diana Loreta Paun, Secretarii de Stat din cadrul Ministerului Sanatatii Conf. Dr. Victor Strambu si Dr. Claudia Mahu, precum si reprezentantii board-ului  SRATI - Prof. Dr. Dorel Sandesc, Prof. Dr. Serban Bubenek si Prof. Dr. Daniela Filipescu.

Unul dintre obiectivele majore si constante ale SRATI din ultimii ani a fost dezvoltarea relatiilor de colaborare nationale, regionale si internationale, obiectiv atins in mod remarcabil si de cel mai mare eveniment national dedicat medicilor ATI - Congresul SRATI 2016 (11 - 15 mai, Centrul International de Conferinte Sinaia), prin participarea unui numar de 69 de conferentiari romani si un numar de 62 din 22 de tari care au contribuit la programul stiintific.

Programul stiintific de exceptie al Congresului SRATI 2016, coordonat de Prof. Dr. Daniela Filipescu (Past President Societatea Europeana de Anestezie), s-a desfasurat in paralel in 5 sali si a inclus 40 de sesiuni de conferinte si sesiuni tematice, 10 simpozioane satelit organizate de companii medicale, 4 cursuri, 4 workshop-uri, 5 lansari de carte, 4 sesiuni de comunicari orale dintre care una pentru asistenti medicali si 2 sesiuni de e-Postere. La eveniment au fost prezenti Presedintele Societatii Americane de Anestezie - Prof. Dr. Jane Fitch si Presedintele Societatii Europene de Anestezie - Prof. Dr. Zeev Goldik.

Congresul SRATI 2016 a reunit peste 1.550 de participanti si a gazduit manifestarile devenite traditionale:
A 10-a editie a Simpozionului Romano-Francez de Anestezie si Terapie Intensiva
Al 8-lea Simpozion Romano-Israelian de Actualitati in Anestezie si Terapie Intensiva
Al 3-lea Simpozion „Romania Dodoloata” al Societatilor de Anestezie si Terapie Intensiva din Romania si Moldova
Al 15-lea Congres al Asistentilor de Anestezie si Terapie Intensiva

Congresul anual SRATI reprezinta si reflecta activitatea exemplara si remarcabila a societatii SRATI, care este una din cele mai active societati medicale profesionale si care, in mai putin de un deceniu, a reusit sa promoveze si sa implementeze cu succes proiecte majore ce au determinat schimbari extrem de importante in medicina romaneasca.

Management evenimente SRATI si CESMA 2016: Ralcom Exhibitions

 
 
 

Vezi toate evenimentele Calendar Evenimente

Evenimente incheiate recent

Perioada: 29.05.2019 - 01.06.2019, Hotel Ramada, Sibiu, România

CNP 2019

vezi website

Perioada: 08.05.2019 - 12.05.2019, Centrul Internațional de Conferințe Sinaia

SRATI 2019

vezi website

Perioada: 18.04.2019 - 20.04.2019, Pullman World Trade Center, București

ACPR 2019

vezi website

Perioada: 29.03.2019 - 30.03.2019, Complex Palas, Iași, România

CNFP 2019

vezi website